2019-10-09 08:12Bloggpost

Prästamosseskolan i Skurup - en av landets första hjärnsmarta skolor

Drönarbild av Prästamosseskolan i Skurup vid dammenPrästamosseskolan i Skurup

I Skurup ligger en av landets första hjärnsmarta skolor, helt genomförd enligt de senaste rönen om hjärnans behov och förutsättningar för lärande i varje åldersmässig utvecklingsfas. Den stora flexibiliteten i miljön ger spelrum för elevernas personliga variationer.

Medierapporteringen har varit rikstäckande, Prästamosseskolans namn lyfte verkligen och fick vingar i september och vi tackar alla som har varit delaktiga under bygg- och utvecklingsprocessen. Nu är fyller elever lokalerna, som planerats av våra fantastiska pedagoger.

Länk till svt:s rapportering: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/hjarnsmart-skola-finns-i-skurupOm Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 15 500 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se