2019-12-10 14:37Pressmeddelande

Brexit-experter besöker Sydskåne: Hur påverkas näringsliv & kommuner?

Katarina Areskoug MascarenasKatarina Areskoug Mascarenas

Hur påverkas egentligen näringsliv och kommuner av de möjliga effekterna av Brexit? Denna fråga besvaras av Katarina Areskoug Mascarenhas, EU-kommissionens chef i Sverige och Anneli Wengelin, Brexit-expert och senior rådgivare på Kommerskollegium. Eventet arrangeras av Europa Direkt Sydskåne.

”Vi ser detta som ett fantastiskt tillfälle för våra kommuner och deras näringsliv att få konkreta tips kring hur de kan förbereda sig för möjliga effekter av Brexit”, säger Lia Sandberg från Europa Direkt Sydskåne som är EU-kommissionens lokala representation i Ystad, Sjöbo, Tomelilla, Simrishamns och Skurups kommun. ”Det är viktigt för oss att främja en löpande diskussion mellan lokala aktörer och EU:s institutioner och skapa plattformen för våra kommunala tjänstepersoner och våra företagare att ställa frågor direkt till EU:s representation. Vi är övertygade om att detta blir en lärorik eftermiddag med mycket nätverkande.”

Var? Knutsalen, Ystads Gamla Rådhus

När? Måndagen 16 december kl. 14-16

Program

14.00 inleder vi med Afternoon Tea, mingel och musik

14.30 talar Katarina Areskoug Mascarenhas om Brexit-händelseförlopp ur ett EU-perspektiv och aktuella ställningstaganden. Hon gör en nulägesanalys.

15.00 talar Anneli Wengelin om hur Brexit kommer att påverka kommuner och företag. Hur vi behöver förbereda oss och vilka praktiska åtgärder som bör tas.

15.30 blir det frågestund och publikinteraktion med slido

Bifogade bilder på talarna -  Foto Katarina Areskoug Mascarenhas: EU-kommissionen, Foto Anneli Wengelin: Anette Jansson-Bougt

Läs mer: http://europadirektsydskane.se/brexit-afternoon-tea-i-ystad/

För frågor om eventet/intervju vänligen kontakta:
Lia Sandberg, Verksamhetsledare Europa Direkt Sydskåne
Lia.Sandberg@sjobo.se
0734 – 24 26 93

För frågor om bilder vänligen kontakta:
Ingrid Nilsson, Kommunikatör Europa Direkt Sydskåne
ingrid.nilsson2@sjobo.se
0734-24 29 87Om Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 15 500 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se