2021-06-24 12:10Pressmeddelande

Fler nior behöriga till gymnasiet

Tegelbyggnad som har en klocka på gaveln

Av de som i år gick ut årskurs nio i Skurups skolor är 87,4 % behöriga till gymnasiet. Detta innebär en ökning från förra läsåret med över tio procentenheter (76,6 % behöriga, 2020).

- Behörighet till gymnasieskolan är av stor vikt för våra ungdomar  och deras framtid, säger skol- och utbildningsförvaltningens chef Lena Planken och fortsätter: De ökade resultaten syns på både Alléskolan och Prästamosseskolan. Orsaken är att skolorna har fokuserat på sin kärnverksamhet under läsåret. Andelen behöriga lärare har också varit betydligt fler under läsåret, vilket har presenterats tidigare.


Kontakt:

Lena Planken, chef för skol- och utbildningsförvaltningen

0411-53 62 70


Ämnen: Skola

Om Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 16 000 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till år 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se


Kontaktpersoner

Kommunikationschef
Magdalena Hellström