2021-09-17 10:20Pressmeddelande

Företag och arbetssökande möts

Natasha Regnell framför gröna buskar. Rödmönstrad blus, glasögon, mörkt hår.

Skurups kommun satsar under hösten på att matcha företag och arbetssökande. Man hoppas engagera lokala företag att ta emot en grupp arbetssökande på studiebesök, bjuda in ”bakom kulisserna”. På så sätt blir både företag och arbetssökande synliga för varandra.

Länk till information till arbetssökande:
https://www.skurup.se/arbetsmarknadsfragor

Länk till information till näringslivet:
https://www.skurup.se/evenemang-naringslivet

- Matchningen ger en möjlighet för företag och arbetssökande att träffas, säger arbetsmarknadssamordnare Natasha Regnell, som fortsätter: Vi vet att det finns betydande rekryteringsbehov bland stora lokala företag. Vi vet också att det finns personer som förlorat sitt jobb under pandemitiden och att det finns unga människor som behöver veta mer om det varierade utbud av arbetstillfällen som finns i det lokala näringslivet.

SA Bygg är ett av de företag som kommer att ta emot en grupp.
- Jag vill att alla våra lokala företag tar chansen att visa upp sin verksamhet för framtida arbetskollegor, säger Roland Sjöholm.

Ett krav är att man som arbetssökande är folkbokförd i Skurups kommun.

Man ska ha förlorat sitt arbete under pandemitiden eller har haft svårt att komma igång och få sitt första jobb.

Kontakt:

Natasha Regnell, arbetsmarknadssamordnare

natasha.regnell@skurup.se

0411-53 61 96Om Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 16 000 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till år 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se


Kontaktpersoner

Kommunikationsstrateg
Annika Dacke