2019-09-06 10:46Pressmeddelande

Hjärnsmarta Prästamosseskolan invigs 13/9

Drönarbild av Prästamosseskolan i Skurup vid dammenPrästamosseskolan i Skurup

Prästamosseskolan invigs 13/9 kl. 13.00-16.00

Nu inviger vi officiellt den nya hjärnsmarta Prästamosseskolan i Skurup. Vi bjuder in allmänheten att närvara vid det stolta ögonblicket.

Invigningsceremonin sker utanför skolans entré kl. 13.00.

Kommunfullmäktiges ordförande Ann-Helen Nilsson invigningstalar.

Efter invigningen bjuder vi in allmänheten i skolans lokaler. Fram till kl. 16.00 presenterar vi utvalda delar av verksamheten, Jane Bergman från Skurup kommunala AB berättar om byggprocessen och Prästamosseskolans personal presenterar skolans pedagogiska utgångspunkter.

Ordinarie undervisning pågår och gästerna är välkomna in i utvalda klassrum för att närvara.

Välkommen att gå en tur med våra elevguider. 


OSA för press:

OBS! ingen OSA för allmänheten.


Om du som representant för media har möjlighet att komma, vänligen meddela Prästamosseskolans rektor Mattias Liedholm,

0411-53 63 71 eller mattias.liedholm@skurup.se


Facebook/Prastamosseskolan

https://www.skurup.se/prastamosseskolan

 

Om Prästamosseskolan

Framtidens skola är hjärnsmart

I centrala Skurup ligger framtidens skola som ett landmärke. Flexibla ytor och lärmiljöer enligt de senaste rönen skapar rum för kreativitet och utveckling. I augusti 2019 slog Prästamosseskolan upp dörrarna för den första kullen elever.

Hur formar man en skolbyggnad som ska fungera om 100 år och vara en plats för framtida generationers lärande?

- Det handlar om olika saker förutom den konkreta hållbarheten i arkitekturen, säger skolans rektor Mattias Liedholm – hur vi tar hänsyn till de elever som behöver ha ett större lugn runtomkring sig, samtidigt som vi ser till dem som trivs i utbyte med andra. Och självklart handlar det om att man ska känna sig trygg i en miljö och en undervisning som är anpassad efter den ålder man befinner sig i. Vad vi vet idag är att skolan inte ser ut som för trettio år sedan. Om trettio år kommer den inte att se ut som idag. Skolvärlden förändras med samhället och så måste det vara.

All inlärning sker i sammanhang, i samspel mellan människor och miljö. Lika mycket som miljön runt oss kan begränsa vår inlärning – lika mycket kan vi anpassa den för att gynna inlärningen. Hösten 2019 startar Skurups MFF-akademi FAM. I samarbetet med MFF får de elever som antagits till programmet fotbollsträning fyra gånger per vecka.

- Forskning som har gjorts i Sverige under flera år visar att elever som idrottar lyckas bättre i skolan. Vi vill lägga grunden för att ungdomarna ska få ett långt och hälsosamt liv, och för det behöver man både röra på sig och tänka på sin kost.

Prästamosseskolan är möjligheternas skola. Men i slutändan är det personal och elever som tillsammans skapar trivsel och gör skolan hjärnsmart.

- Vi måste prova nytt, säger Mattias. Gör vi som vi alltid har gjort får vi också samma      resultat som förut. Vi ska röra oss framåt!

 

 Om Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 15 500 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se