2019-08-27 07:05Pressmeddelande

Invånarna kan lägga eller rösta på e-förslag från 1 september

Den som är folkbokförd i kommunen har rätt att lägga ett så kallat e-förslag.
E-förslagen publiceras på kommunens hemsida där kommunmedborgare kan rösta för förslaget. Förslag med 50 eller fler positiva röster ska behandlas av den nämnd eller beredning som frågan berör.

Ett inlämnat förslag ska ligga öppet i 90 dagar, oavsett om det når röstgränsen tidigare. Om förslaget får färre än 50 positiva röster sker ingen politisk behandling. Samtliga e-förslag ska två gånger per år (april och oktober) redovisas till kommunfullmäktige.

- E-förslag är ett utmärkt sätt för kommuninvånare att lägga sakliga och aktuella förslag som kan förbättra Skurups kommun. Vi hoppas att e-förslagen snabbt ska ge en tydlig bild av förlagets förankring hos kommuninvånarna, så att resurserna går till att bereda relevanta ärenden, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder.

Om du vill lägga och rösta på e-förslag hittar du mer information här från den 1 september:

http://skurup.dialogportalen.se/epetition

Kontakt:

Johan Bolinder, kommunstyrelsens ordförande
johan.bolinder@skurup.se

0411-53 60 02


Om Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 15 500 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se