2020-05-11 07:36Pressmeddelande

Klart för ny förskola i Skivarp

Skurup logotypeSkurup logotype

Hösten 2022 öppnar en ny förskola i kommunal regi i Skivarp, med plats för 120 barn. Byggnaden kommer att uppföras, ägas och förvaltas av HL Bygg- och Fastighetsservice AB.

- Det är väldigt glädjande att det nu blir en ny förskola i Skivarp, det blir ett lyft för Skivarp, för personalen, föräldrarna och framförallt för barnen. Nu får Skivarpsfamiljerna möjligheten att lämna sina barn i ändamålsenliga lokaler säger Nicklas Olsson, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Skurups kommun äger idag fastigheten Skivarp 11:68. Tomten kommer att överlåtas till HL Bygg AB som ska uppföra en förskola för att därefter hyra ut lokalen till Skurups kommun. Förskolan ska omfatta sex avdelningar avsedda för cirka 20 barn per avdelning, det vill säga totalt cirka 120 barn.

- Det fanns många bra förslag bland anbudsgivarna, säger Nicklas Olsson. Det vinnande anbudet blir en gedigen byggnad som är mycket bra anpassad för verksamheten. Vi är glada för det stora intresset för den här upphandlingsformen. I en tid av stora investeringar för kommunen underlättar det att privata aktörer hjälper till.

När tilldelningsbeslutet vunnit laga kraft påbörjas arbetet med att projektera fram de handlingar som ska ligga till grund för byggnationen, och sedan tar bygget vid. Barnen kan flytta in i sin nya förskola hösten 2022. Byggnadsstilen är modern, i riktningen minimalistisk funkis och färgsättningen går från grått till svart.

HL Bygg AB tar ett nytt steg genom att nu uppföra, äga och förvalta en samhällsfastighet långsiktigt.

- Vi är glada att ha fått detta spännande uppdrag. Vi känner för Skurup och kommunens utveckling och kommer att se till att barn och personal får en välskött och trivsam förskola av hög kvalitet under lång tid, säger Håkan Lindskog, delägare i HL Bygg- och Fastighetsservice AB.

Kontakt:

Eva-Marie Engström, chef för serviceförvaltningen

0411-53 64 64

eva-marie.engstrom@skurup.seOm Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 15 900 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till år 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se