2019-04-10 06:46Pressmeddelande

MFF fotbollsakademi på nya Prästamosseskolan i Skurup

Malmö FF etablerar MFFs fotbollsakademi på Prästamosseskolan i Skurup. Verksamheten startar hösten 2019.

Rektor Mattias Liedholm:

- Det är Mackelanskolans välkänt goda arbete med den egna fotbollsakademin som gjort det möjligt att snabbt finna varandra och kunna starta redan till hösten.

Jan-Olof Kindvall, MFF, säger vidare:

- Malmö FF är mycket glada över att få etablera en Fotbollsakademi på Prästamosseskolan i Skurups kommun. Med vårt framgångsrika koncept hoppas vi att ytterligare förstärka skolans profilering på fotboll och förhoppningsvis uppmuntra till att även andra profiler kan följa efter.

Antagningar till akademin kommer att genomföras under mars månad.

Vem kan söka till Skurups MFF-akademi FAM?

Alla med ett fotbollsintresse och som till vardags spelar fotboll i en idrottsklubb är välkomna att söka.

Hur sker antagningen?

Antagning sker genom att man kallas till ett provspel. Under provspelet delas man in i grupper som spelar korta matcher mot varandra under ett par timmar. Våra egna fotbollstränare och MFF:s tränare från akademien är näravarande för att göra bedömningar.

Hur mycket tid avsätts för fotbollsträning?

Fotbollsträning står på schemat 4 ggr per vecka, varav 3 lektioner är på profiltid och 1 lektion är en av 2 idrottslektioner.

 

För mer info kontakta Rektor Mattias Liedholm, mattias.liedholm@skurup.se och Jan-Olof Kindvall, jan-olof.kindvall@mff.se
Om Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 15 500 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se