2024-04-24 12:10Pressmeddelande

Navet blir namnet på den nya skejtparken i Skurup

Tre ungdomat ligger på rygg och skrattar med en skateboard.

Under våren utlyste Skurups kommun en namntävling för den nya skejtparken på Erikstorget i Skurup, en tävling som avslutades 12 april. Nu har presidiet i samhällsbyggnadsutskottet, bestående av ordförande Nicklas Ohlsson (M), 1:e vice ordförande Arne Nilsson (SD) och 2:e vice ordförande Mirza Huremovic (S), utsett det vinnande namnförslaget ”Navet” för den kommande skejtparken. Detta efter att ha mottagit över 90 kreativa förslag från allmänheten.

- Vi är oerhört glada för det stora engagemang som allmänheten visat genom många inskickade förslag. Namnet “Navet” valdes för sin korta och slagkraftiga karaktär. Det representerar inte bara platsens centrala läge utan också dess koppling till olika hjulaktiviteter. Navet på Erikstorget kommer att locka skateboardåkare, inlines-entusiaster och kickbike-åkare, säger ordförande Nicklas Olsson (M).

Vi gratulerar Pia Evander, som skickade in det vinnande bidraget, och belönar henne med två biobiljetter till Biorama.

Invigningen av Navet är planerat till den 29 maj och Skurups kommun hoppas att Navet blir en samlingspunkt för alla som älskar rullsport!     

För mer information, kontakta Nicklas Ohlsson (ordförande): nicklas.olsson@skurup.se


Om Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 16 000 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till år 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se