2023-11-02 15:37Pressmeddelande

Ny skola på Västeräng satsar på lugn och trygg miljö för alla – inflyttning i augusti 2026

En skola i tegel, stora glasytor. Grönska.

På området Västeräng kommer en ny skola från förskola till årskurs nio att uppföras. Skolan blir ytterligare en i kommunen som ligger i fantastisk miljö – denna gång med 30 000 kvadratmeter stora Ängsparken precis intill.

Den trygga skolmiljön är A och O.

– Alla kommer att ha ett eget hemklassrum, berättar Nicklas Olsson (M), ordförande i Skurup kommunala AB. Visst är skolan med sina drygt 9 000 kvadratmeter stor som byggnad betraktad, men prioriteringen här är att varje klass ska ha sin egen lilla värld under skoldagen, med ett hemklassrum. Och vi tror på möjligheten att gå alla sina grundskoleår på samma skola.

Skolan innefattar en anpassad grundskola, vilket gör den trygga miljön ännu viktigare.

Sporthall och fotbollsplan

I projektet ingår också en sporthall på cirka 2 800 kvadratmeter. Den kommer att byggas i etage, med kafeteria på övre plan, där man kan sitta och titta ut över arenan.

– Det kommer att finnas en stor hall som kan delas av i två och en mindre som kan användas för exempelvis teori, dans, med mera, säger Magnus Johnsson, vd för Skurup kommunala AB.

Utomhus kommer det att finnas en anläggning för friidrott, med längdhoppsgrop och 60-metersbanor. En fotbollsplan med belysning planeras också.

– Både fotbollsplaner och basketplaner används flitigt av barn och ungdomar på fritiden och det vill vi uppmuntra, säger Nicklas Olsson (M).

Detaljer:

  • Skola för årskurs F–9 inklusive anpassad grundskola: cirka 9 150 m2
  • Sporthall: cirka 2 850 m2
  • Förråd
  • Miljörum
  • Skolgård
  • Parkering
  • Skolan kommer delvis att vara på tre vångsplan och sporthallen kommer delvis att vara på två våningsplan.
  • Skolan är belägen på fastigheterna Humlan 1–7 i Skurups kommun.

 Om Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 16 000 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till år 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se


Kontaktpersoner

Kommunikationsstrateg
Annika Dacke