2020-06-16 08:20Pressmeddelande

Skurups kommun ger 80 ungdomar feriearbete

Skurups kommunSkurups kommun

Närmare 80 ungdomar har fått feriejobb i sommar inom serviceförvaltningens olika verksamheter.

Skurups kommun har noga övervägt hur man skulle gå till väga i år angående de populära feriearbetsmöjligheterna för ungdomar som har fyllt 16 år. Olika lösningar diskuterades, bland annat att inte erbjuda några platser alls. I slutändan mynnade det ut i att Skurups kommun rekryterar närmare 80 sommararbetande ungdomar till serviceförvaltningen.

Martin Kalén, tillförordnad chef för kultur och fritid:

- Det är otroligt glädjande att i dessa tider att kunna erbjuda så många ungdomar arbete i sommar. Vi har den senaste tiden varit inställda på en sommar där många barn och unga är hemma på semestern. Då är det viktigt att vi som kommun kan erbjuda olika aktiviteter och mötesplatser för våra barn och unga. Feriejobb är en del i arbetet med att skapa aktiviteter i kommunen. Vi har även ett sommarlovsprogram för barn och unga som är fullspäckat med olika aktiviteter.

Det är framförallt Kommunteknik som kommer ha hand om merparten av ungdomarna i kommunen, 45 st. Där kommer ungdomarna att hjälpa till med allt möjligt; rensa i rabatter, plocka skräp, måla parkbänkar och diverse småjobb. Övriga verksamheter som tar emot feriearbetare under sommaren är biblioteket, fritidsgårdarna, friluftsbadet, lokalvård och måltid.

- Det är extra kul att kunna engagera ungdomarna med tanke på rådande omständigheter med covid-19, säger Peter Dahl, chef för Kommunteknik.

Ungdomarna arbetar under tre veckor från måndag till fredag.

Satsningen genomförs tack vare de extra medel som kommuner har fått möjlighet att söka via Arbetsförmedlingen för att skapa feriejobb i sommar, 314 000 kronor, extra medel som regeringen har beslutat tilldela kommunerna.

 

Kontakt

Peter Dahl, chef för kommunteknik

0411-53 64 37

peter.dahl@skurup.se


Martin Kalén,  tf kultur- och fritidschef

0411-53 60 06

martin.kalen@skurup.se

 Om Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 15 900 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till år 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se