2023-10-05 10:08Pressmeddelande

Skurups kommun lanserar nydesignad webbplats på skurup.se 9 oktober

Gaslogga farg_utan NHtext.pngSkurups kommuns logotype, med en gås i silhuett med Nils Holgersson på ryggen

Måndagen den 9 oktober lanserar Skurups kommun en helt ny webbplats. Den nya webbplatsen är omarbetad både till design och teknik. Designen har fått inspiration av våra vackra stränder och flora längs sydkusten, utmärkande drag för vår kustnära kommun.

Kontakt:
Leif Liam Rahnasto, digital kommunikatör
leifliam.rahnasto@skurup.se

0411-53 62 28

Varför har vi skapat en ny webbplats?

Lagkraven har under de senaste åren ökat för digital offentlig service. Detta för att göra information mer inkluderande, användarvänlig och tillgänglig, vilket vi arbetat med på den nya webbplatsen. Skurup.se har även en majoritet av mobilanvändare, så den nya webbplatsen är optimerad för mobiler och surfplattor.

Offentliga webbplatser ska följa "lagen om digital offentlig service (DOS-lagen)” med tillhörande standarder. Läs mer på Digg.se. 

Hur påverkas invånarna av skiftet den 9 oktober?

Under tiden som övergången pågår den 9 oktober kan tillfälliga driftstörningar uppkomma innan webbplatsen publicerats fullt ut. Vi arbetar för att övergången ska ske så smidigt som möjligt.

Om jag behöver kontakta Skurups kommun:

Du kan alltid nå våra e-tjänster som är en extern tjänst.  Lägg gärna sidan som bokmärke.

Kontakta oss via e-post: kansli@skurup.se 

Ring oss på telefon 0411-53 60 00

 Om Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 16 000 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till år 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se


Kontaktpersoner

Kommunikationsstrateg
Annika Dacke