2020-09-03 13:48Pressmeddelande

Skurups kommun och förskolan Lilla kuben har nått en överenskommelse angående tillfällig lokal

Skurups kommuns logotypeSkurups kommuns logotype

Lilla Kuben är en förskola som drivs i privat regi på Västergatan 44, i Skurups kommuns lokaler.  Då Skurups kommun behövde lokalerna till de egna verksamheterna har kommunen sagt upp hyresavtalet. Lilla kuben har hänskjutit tvisten till hyresnämnden och i förra veckan träffades parterna hos hyresnämnden.

Förhandlingen mynnade ut i att Lilla kuben får möjlighet att under en treårsperiod hyra modulbyggnader på tomten på Västergatan 44, vilket innebär att de också har tillgång till samma grönytor som idag.

- Avtalet innebär att vi ger Lilla kuben ordentligt med tid att hitta en långsiktig lösning på sina lokalbehov.   Med hänsyn till barnen och familjerna är det viktigt att de ca 45 barn som finns i verksamheten får gå kvar som tidigare i sin förskola och i de grupper som de är vana vid, och därför har kommunen tyckt att detta är en acceptabel lösning. Vi uppfattade en konstruktiv anda i dialogen hos hyresnämnden, och den mynnade ut i detta, säger Eva-Marie Engström, chef för serviceförvaltningen.

- Nu ska vi lösa det praktiska så fort som möjligt, så att vi vinner i tempo i ombyggnaden av Västergatan, säger fastighetsförvaltare  Pontus Åkesson.
Lilla kuben stannar kvar i sina nuvarande lokaler senast fram till mars 2021, men blir modulerna inflyttningsklara tidigare sker också inflyttning tidigare.

 

Kontakt:

Pontus Åkesson

Fastighetsförvaltare

Telefon: 0411-53 60 45

pontus.akesson@skurup.seOm Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 15 900 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till år 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se


Kontaktpersoner

Kommunikationschef
Magdalena Hellström