2020-05-28 13:50Pressmeddelande

Trianon förvärvar bostäder i centrala Skurup

Skurupshems logotypeSkurupshems logotype

Avtal har tecknats om förvärv av fastigheterna Östergård 1-3, Björnen 6 samt Björnen 8 i Skurup omfattande cirka 22 200 kvm fördelat på 293 lägenheter. Köpare är Trianon, säljare är det kommunala fastighetsbolaget AB Skurupshem och överenskommet fastighetsvärde uppgår till 247 Mkr, vilket motsvarar ett värde på cirka 11 100 kr per kvadratmeter.

De förvärvade fastigheterna är belägna i centrala Skurup med gångavstånd till tågstationen. Förvärvet sker i bolagsform. Tillträde av fastigheterna planeras till den 1 juli 2020. 

- Det här är vårt första förvärv av bostäder i en närliggande kommun till Malmö och vi ser fram emot att använda vår förvaltningsmodell även här. Vi kommer att ta en aktiv roll i Skurups samhällsutveckling genom nära förvaltning och vårt etablerade bosociala arbete, säger Olof Andersson VD på Trianon.

- Vi har fokuserat på att hitta en välkänd aktör med gott rykte och som investerar i hyresfastigheter på lång sikt. Vi är övertygade om att våra hyresgäster kommer uppleva sin nya hyresvärd på samma positiva sätt som Skurupshem, säger Pierre Esbjörnsson, Skurupshems VD.

Staffan Andersson, styrelseordförande Skuruphem AB
070-327 39 00

Pierre Esbjörnsson, VD Skurupshem AB
0738-56 00 56
pierre.esbjornsson@skurupshem.se




Om Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 15 900 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till år 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se