2020-06-05 10:09Pressmeddelande

Nationaldagen: Blåsorkestrar underhåller för äldre och marscherar genom Skurup

Svanska flagganFlagga

Blåsorkestrar marscherar genom Skurup och underhåller på äldreboenden på nationaldagen

Skurups kommuns traditionella nationaldagsfirande i Stadsparken ställdes in med anledning utav covid-19-pandemin. Men nu står det klart att kommunen kommer arrangera ett alternativt nationaldagsfirande imorgon.

Detta görs genom Kulturskolans två blåsorkestrar som kommer att sprida feststämning i Skurups tätort under nationaldagen. Det är de två orkestrarna Ungdomsorkestern och Play som kommer att marschera genom centrala Skurup, och efter det underhålla de boende på Lillgården och Flintebro.

Marschen kommer gå genom Skurups centrum ungefär kl 10:30-10:50  för att sedan avsluta med ett uppträdande för de boende på Lillgården och Flintebro. Det är inte tillåtet att följa med in på boendets område när kulturskolan uppträder.

Skurups kommun uppmanar alla som vill se orkestrarna marschera förbi att hålla det rekommenderade avståndet på minst två meter till närmaste person.

- Det är så tråkigt när nästan allting blir inställt, säger Ungdomsorkesterns ledare Jon Lundberg. Ungdomarna är spelsugna och vi vill gärna sprida glädje. Därför kom den här idén upp.

- Vi vill ju i dessa tuffa tider försöka sprida glädje och kärlek till våra invånare och speciellt till våra äldre. Kul initiativ och engagemang från kommunens kulturskola gör detta alternativa firande möjligt, säger Martin Kalén tf kultur- och fritidschef.


Kontakt:

 

Martin Kalén, tf kultur- och fritidschef

0411-53 60 06

martin.kalen@skurup.seOm Skurups kommun

Skurup är platsen för det goda livet, mitt på sydkusten! Med 15 km kuststräcka, Romeleåsen i ryggen och nära till staden är Skurup kommunen med oslagbart läge. 15 900 invånare kallar Skurup sitt hem. Inflyttningstrycket är högt, därför bygger vi 1 800 nya bostäder fram till år 2022. Det våra invånare uppskattar allra mest är närheten till naturen och den trygga uppväxten för barnen, i kombination med de utmärkta kommunikationerna och ett blomstrande näringsliv. Med stark infrastruktur, strategiskt läge och bra tomtmark är Skurup en magnet för nyetableringar. www.skurup.se